STIPENDIJE

Do sada je više od 70 srednjoškolaca iz Srbije, ostvarilo svoje snove. Postali su učenici nekih od najboljih svetskih srednjih škola
Ukupna vrednost njihovih školarina je više od 4 miliona EUR.

HMC (Velika Britanija) & ASSIST (SAD) dodeljuju pune i delimične stipendije za srednjoškolce iz Srbije za jednogodišnje i dvogodisnje obrazovanje u elitnim privatnim britanskim i američkim školama.

Od 2010. godine, Centar za obrazovanje T&T iz Beograda, kao zvanični saradnik i koordinator britanskog udruženja HMC u Srbiji, učestvuje u organizaciji programa dodele školarina. To je deo većeg projekta koji HMC organizuje u Centralnoj i Istočnoj Evropi. Oko 60 vrhunskih britanskih privatnih škola su članice udruženja HMC. Učenici ostaju u Britaniji dve godine.

Od 2015. godine programu u Srbiji se priključila i američka obrazovna organizacija ASSIST, koju podržavaju 92 privatne američke škole. Prosečno godišnje ulaganje je oko 5,9 miliona US dolara , u vidu školarina za besplatno školovanje učenika iz zemalja koje se nalaze u ASSIST programu. Prosečna visina ASSIST stipendije iznosi 59,170. US dolara i omogućava boravak učenika u Americi u trajanju od jedne školske godine. Stipendija “Davis” omogućava školovanje od dve školske godine

Škole u programu HMC-www.hmc.org.uk i ASSIST-www.assist-inc.org pružaju stipendistima priliku da podignu nivo svog obrazovanja u izuzetnim uslovima izvođenja nastave. To uključuje potpuno opremljene laboratorije za praktičan rad iz prirodnih nauka, sportske sale, teniske terene, bazene i veliki broj vannastavnih aktivnosti: gluma, muzika, sport.

Kontakt:
Centar za obrazovanje T&T
Nićifora Ninkovića 7
11090 Beograd
e-mail: stipendije@edu-link.rs
tel: +381 11 233 80 71
mob: +381 65 233 81 13

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *