Rezultati Testa 2024/2025

Dragi učesnici 12-og konkursa za HMC i Assist (Davis) stipendije, školsku 2024/25. godinu.

Evo konačnih rezultata testa iz engleskog jezika, koji je ujedno predstavljao i prvi krug takmičenja za HMC i Assist stipendije (drugi krug takmičenja je intervju sa predstavnicima HMC/Assista u januaru 2024).

Imena kandidata koji su prošli  u naredni krug takmičenja (minimum 65 poena) su označena zelenom bojom, a onih koji nisu (ispod 65 poena) narandžastom. Uputstva koja se odnose na pripremu dokumentacije koja je neophodna za intervju, bice vam dostavljena na vaše pojedinačne e-mail adrese (samo kandidatima sa 65+ poena).

Onima koji se nisu kvalifikovali za dalje učešće, želimo puno uspeha u daljem školovanju. Ukoliko u toku sledeće godine i dalje budete imali izmedju 15 i 16,5 godina (i budete 2. razred srednje škole), možete ponovo učestvovati u sledećem konkursu.

U ime tima HMC/Assist za Srbiju, svim učesnicima se još jednom zahvaljujemo na učešću.

Srdačno,

Aleksandra Marković
Koordinator HMC/Assist programa za Srbiju

HMC stipendisti 2020/2021

FSPavle GlisicBrentwood School
FSSofija DragojHarrogate Ladies’ College
FSMarija MircicReddam House
RFAndjela MaticAshford School
RFDanica RadenkovicDollar Academy
RFMaja AksenticRoyal Masonic School


FS (full scholarship), RF (reduced fee scholarship) 

Assist u  školskoj 2020/21 godini nema učenika iz Srbije. 

Svim stipendistima želimo puno uspeha u  daljem školovanju, i naravno da brinu o svom zdravlju.

Učesnici konkursa koji nisu dobili stipendiju ove godine, ukoliko ispunjavaju starosni uslov (15-16,5 godina u septembru 2020. godine) mogu se ponovo  prijaviti na ovogodišnji konkurs koji ce biti otvoren u drugoj polovini septembra. 

Aleksandra Markovic 

Koordinator programa HMC i Assist za Srbiju

REZULTATI TAKMIČENJA HMC/ASSIST, 16.novembar 2019.

Poštovani učenici i roditelji,

U prilogu (link na kraju ove poruke) je lista kandidata sa osvojenim poenima osvojenim tokom prvog dela takmičenja održanog 16-og novembra 2019.

Učenici koji su osvojili šezdeset i više poena (od ukupno 100) ovim se plasiraju u drugi krug takmičenja koji će se održati tokom subote i nedelje, 26. i 27. januara 2020. u prostorijama privatne škole jezika T&T, na Petlovom brdu, ul. Nićifora Ninkovića 7, 11090 Beograd.

Obaveštenje o dokumentima koja su potrebna za učešće u drugom krugu dobićete na svojim e-mail adresama, koje ste koristili kada ste se prijavljivali za takmičenje. Molimo vas da ne koristite telefonske aplikacije za slanje i primanje mailova s obzirom da se pokazalo da često nije dovoljno pouzdano sredstvo komunikacije.

Učenicima koji se nisu plasirali dalje, savetujemo da na osnovu osvojenih poena u svakoj pojedinačnoj oblasti obrate pažnju i da ovo iskustvo iskoriste da jos bolje usavrše svoje znanje engleskog jezika. (Ukoliko ima učenika koji će u septembru 2020. i dalje imati manje od 16,5 godina, imaju mogućnost da se ponovo prijave na konkurs sledeće godine).

U ime organizacije HMC i Assist jos jednom zahvaljujem svima na učesću.

S poštovanjem,
Aleksandra Marković
Koordinator HMC/Assist projekata za Srbiju

REZULTATI TESTA

Poruka kandidatima koji su obavili testiranje u Beogradu u subotu, 16. novembra 2019.

Iako su ispitivači mislili da će završiti pregledanje testova i objaviti rezultate u roku od sedam ili osam dana, zbog kratkog vremena koje su imali za pregledanje radova i sledeća dva testiranja u Crnoj Gori i Makedoniji, na žalost jos nisu poslali rezultate. Ovo je poruka od njih: 

Dear all,

We would appreciate your forbearance while awaiting the results of the test given that across the region we have some 150 test sets to mark.

Even though the interviews for those who pass will not take place before February Serbia is first on the list to have the papers marked as soon as possible.

Ana & Richard Wilford