HMC stipendisti 2020/2021

FSPavle GlisicBrentwood School
FSSofija DragojHarrogate Ladies’ College
FSMarija MircicReddam House
RFAndjela MaticAshford School
RFDanica RadenkovicDollar Academy
RFMaja AksenticRoyal Masonic School


FS (full scholarship), RF (reduced fee scholarship) 

Assist u  školskoj 2020/21 godini nema učenika iz Srbije. 

Svim stipendistima želimo puno uspeha u  daljem školovanju, i naravno da brinu o svom zdravlju.

Učesnici konkursa koji nisu dobili stipendiju ove godine, ukoliko ispunjavaju starosni uslov (15-16,5 godina u septembru 2020. godine) mogu se ponovo  prijaviti na ovogodišnji konkurs koji ce biti otvoren u drugoj polovini septembra. 

Aleksandra Markovic 

Koordinator programa HMC i Assist za Srbiju

REZULTATI TAKMIČENJA HMC/ASSIST, 16.novembar 2019.

Poštovani učenici i roditelji,

U prilogu (link na kraju ove poruke) je lista kandidata sa osvojenim poenima osvojenim tokom prvog dela takmičenja održanog 16-og novembra 2019.

Učenici koji su osvojili šezdeset i više poena (od ukupno 100) ovim se plasiraju u drugi krug takmičenja koji će se održati tokom subote i nedelje, 26. i 27. januara 2020. u prostorijama privatne škole jezika T&T, na Petlovom brdu, ul. Nićifora Ninkovića 7, 11090 Beograd.

Obaveštenje o dokumentima koja su potrebna za učešće u drugom krugu dobićete na svojim e-mail adresama, koje ste koristili kada ste se prijavljivali za takmičenje. Molimo vas da ne koristite telefonske aplikacije za slanje i primanje mailova s obzirom da se pokazalo da često nije dovoljno pouzdano sredstvo komunikacije.

Učenicima koji se nisu plasirali dalje, savetujemo da na osnovu osvojenih poena u svakoj pojedinačnoj oblasti obrate pažnju i da ovo iskustvo iskoriste da jos bolje usavrše svoje znanje engleskog jezika. (Ukoliko ima učenika koji će u septembru 2020. i dalje imati manje od 16,5 godina, imaju mogućnost da se ponovo prijave na konkurs sledeće godine).

U ime organizacije HMC i Assist jos jednom zahvaljujem svima na učesću.

S poštovanjem,
Aleksandra Marković
Koordinator HMC/Assist projekata za Srbiju

REZULTATI TESTA

Poruka kandidatima koji su obavili testiranje u Beogradu u subotu, 16. novembra 2019.

Iako su ispitivači mislili da će završiti pregledanje testova i objaviti rezultate u roku od sedam ili osam dana, zbog kratkog vremena koje su imali za pregledanje radova i sledeća dva testiranja u Crnoj Gori i Makedoniji, na žalost jos nisu poslali rezultate. Ovo je poruka od njih: 

Dear all,

We would appreciate your forbearance while awaiting the results of the test given that across the region we have some 150 test sets to mark.

Even though the interviews for those who pass will not take place before February Serbia is first on the list to have the papers marked as soon as possible.

Ana & Richard Wilford

STIPENDIJE

Do sada je više od 70 srednjoškolaca iz Srbije, ostvarilo svoje snove. Postali su učenici nekih od najboljih svetskih srednjih škola
Ukupna vrednost njihovih školarina je više od 4 miliona EUR.

HMC (Velika Britanija) & ASSIST (SAD) dodeljuju pune i delimične stipendije za srednjoškolce iz Srbije za jednogodišnje i dvogodisnje obrazovanje u elitnim privatnim britanskim i američkim školama.

Od 2010. godine, Centar za obrazovanje T&T iz Beograda, kao zvanični saradnik i koordinator britanskog udruženja HMC u Srbiji, učestvuje u organizaciji programa dodele školarina. To je deo većeg projekta koji HMC organizuje u Centralnoj i Istočnoj Evropi. Oko 60 vrhunskih britanskih privatnih škola su članice udruženja HMC. Učenici ostaju u Britaniji dve godine.

Od 2015. godine programu u Srbiji se priključila i američka obrazovna organizacija ASSIST, koju podržavaju 92 privatne američke škole. Prosečno godišnje ulaganje je oko 5,9 miliona US dolara , u vidu školarina za besplatno školovanje učenika iz zemalja koje se nalaze u ASSIST programu. Prosečna visina ASSIST stipendije iznosi 59,170. US dolara i omogućava boravak učenika u Americi u trajanju od jedne školske godine. Stipendija “Davis” omogućava školovanje od dve školske godine

Škole u programu HMC-www.hmc.org.uk i ASSIST-www.assist-inc.org pružaju stipendistima priliku da podignu nivo svog obrazovanja u izuzetnim uslovima izvođenja nastave. To uključuje potpuno opremljene laboratorije za praktičan rad iz prirodnih nauka, sportske sale, teniske terene, bazene i veliki broj vannastavnih aktivnosti: gluma, muzika, sport.

Kontakt:
Centar za obrazovanje T&T
Nićifora Ninkovića 7
11090 Beograd
e-mail: stipendije@edu-link.rs
tel: +381 11 233 80 71
mob: +381 65 233 81 13