Obaveštenja – Republika Srpska 2019/2020


Do sada je više od 70 srednjoškolaca iz Srbije, ostvarilo svoje snove Postali su učenici nekih od najboljih svetskih srednjih škola
Ukupna vrednost njihovih školarina je više od 4 miliona EUR. .

STIPENDIJE

Po prvi put, HMC Projects (Velika Britanija) dodeljuje pune i delimične stipendije za srednjoškolce iz Republike Srpske za dvogodisnje obrazovanje (III i IV razred) u elitnim, privatnim srednjim školama širom Britanije.

To je deo većeg projekta koji HMC organizuje u Centralnoj i Istočnoj Evropi. Oko 60 vrhunskih britanskih privatnih škola su članice udruženja HMC. Učenici ostaju u Britaniji dve godine.

Od 2010. godine, Centar za obrazovanje T&T iz Beograda, kao zvanični saradnik i koordinator britanskog udruženja HMC u Srbiji organizuje prikupljanje prijava i testiranje zainteresovanih učenika.

Od 2019. godine Centar za obrazovanje T&T iz Beograda po istom principu organizuje takmičenje i u Republici Srpskoj (u Banja Luci).

Škole u programu HMC-www.hmc.org.uk pružaju stipendistima priliku da podignu nivo svog obrazovanja u izuzetnim uslovima izvođenja nastave. To uključuje potpuno opremljene laboratorije za praktičan rad iz prirodnih nauka, sportske sale, teniske terene, bazene i veliki broj vannastavnih aktivnosti: gluma, muzika, sport.

Kontakt:
Centar za obrazovanje T&T
Nićifora Ninkovića 7
11090 Beograd
e-mail: stipendije@edu-link.rs
tel: +381 11 2338-071
Viber/WhatsApp: +381 65 2338 113