Letnja škola

LETNJA ŠKOLA ENGLESKOG JEZIKA U VELIKOJ BRITANIJI

KADA: 24. juna do 8.jula 2017      UZRAST: od 10-15 godina GDE: Bury Language School (BLS), St.Edmund’s, UK

ORGANIZATOR: Aleksandra Marković, koordinator programa HMC-UK (www.hmc.org.uk) i ASSIST-USA (www.assist-inc.org)

CENA: 2000 evra

Škola radi cele godine i pomaže mladima širom sveta da usavrše engleski jezik. U njoj rade stručnjaci koji će svakako pomoći i Vašem detetu da nauči ili usavrši engleski jezik u prijatnom školskom okruženju. U školi Bury St.Edmunds Vaše dete neće dobiti samo standardnih 20 časova od po 45 minuta od ponedeljka do petka već DVADESET OSAM ČASOVA NEDELJNO ! A ovo nije sve, jer tu je i vrlo kvalitetan dodatak! Većina časova koja će se održavati u jutarnjim časovima će zapravo biti vezana za aktivnosti u kojima će Vaše dete aktivno učestvovati posle podne. Tako će isti nastavnici biti sa Vašom decom i onda kada se sva znanja primenjuju pr aktično ! Ova škola se ponosi činjenicom da profesori podučavaju decu ČISTOM ENGLESKOM (STANDARDNI KNJIŽEVNI JEZIK). Po dolasku, svako će polagati test koji će precizno utvrditi kojoj grupi dete pripada. Ukoliko se jezičke sposobnosti Vašeg deteta dovoljno poprave tokom boravka u Engleskoj, onda će Vaše dete biti prebačeno na viši nivo, a time i u zahtevniju grupu.

Porodice kod kojih učenici borave (svaka je proverena zbog bezbednosnih razloga) su pažljivo birane i to ne samo kako bi se obezbedio udoban smeštaj sa obrocima . Domaćini će takođe, pomoći deci da uživaju u Engleskoj i da usavrše engleski jezik. Većina familija ima svoju decu koja naravno govore engleski jezik, pa će tako Vaša deca biti prinuđena da van škole koriste isključivo maternji jezik svojih domaćina. Ukoliko u porodici budu dva učenika, onda je drugi učenik obavezno iz neke druge zemlje (koja nije iz iste govorne grupe kao Vaše dete), pa je tako opet zagarantovana komunikacija isključivo na engleskom jeziku! Svaka porodica ima obavezu da vodi računa o Vašem detetu i da ih svaki dan doprati i vrati iz škole. Nedeljom će domaćini voditi decu u obilazak susednih mesta kako bi deca mogla da se još bolje upoznaju sa predivnim Suffolk-om, odnosno sa onim obližnjim mestima koja se ne obilaze sa školom.

Poseta jednoj od najvećih turističkih atrakcija, kakva je Natural History Museum sa svojom postavkom dinosaurusa će, ubeđeni smo, oduševiti Vašu decu. U blizini je i Muzej nauke, za one koji se zanimaju za razne vidove nauke. Škola takođe može obezbediti, ako roditelji to žele ili ako se deca ne umore od pešačke ture, vožnju na London Eye-u kako bi deca uživala u jedinstvenom pogledu na London i reku Temzu. Ova vožnja bi koštala dodatnih 24 evra. Zbog bezbednosti, ne dopušta se mogućnost da bilo koje dete bude samo, već isključivo u pratnji jedne odrasle osobe (nastavnika).

Pošto deca žele da kupe poklone za svoju porodicu po povratku iz Engleske, preporučujemo dodatnih 100 do 150 evra džeparca za svako dete. Svi ostali troškovi vezani za program su uključeni u cenu.

Celodnevni izlet do Londona uključuje:

raspored

Nadalje, cena celokupnog aranžmana uključuje kuvana jela za doručak i večeru, plus upakovani ručak za vikend i onim danima kada Vaša deca borave van škole. Mogući su naravno i dodatni zahtevi roditelja vezani za ishranu koji će svakako biti ispoštovani ukoliko nas unapred i na vreme o tome obavestite. Želimo da naglasimo da ovu ponudu čini kompletan paket od boravka, učenja jezika kao i odlična prilika da se Vaše dete upozna i druži sa vršnjacima iz drugih zemalja u istoj školi, da provede kvalitetno vreme, da stekne samopouzdanje u govoru i sve to u jednom
dobro zaštićenom okruženju. Zbog svega ovoga mi se ponosimo činjenicom da Vaše najdraže čuvaju profesori sa razvijenim osećajem za brigu o deci! Kvalitet rada škole koju smo izabrali nadgledaju British Council (Britanski Savet) i EnglishUK. Pečati ovih ustanova dodeljuju se isključivo ustanovama koje trajno održavaju visok profesionalizam i koje su stalno otvorene sa saradnju sa nezavisnim nadzornim službama. To su uslovi po kojima biramo sve škole sa kojima sarađujemo. Kratak pregled ponude i šta je uključeno cenu:

 • Pažljivo odabrane porodice u kojima boravi Vaše dete (sve porodice su prošle bezbednosne provere)
 • Porodice u kojima boravi Vaše dete su na 10 do 30 minuta od škole ako se ide peške. U tom slučaju idu sa vođom grupe iz Beograda ili domaćin vozi dete autom do škole
 • Brigu i podršku Vašem detetu pružaju službenici bezbednosti u školi neprekidno
 • Obezbeđena britanska telefonska kartica za besplatnu komunikaciju sa vođom puta
 • Testiranje prvog dana po dolasku i kasnija procena znanja svakog petka
 • 21 sat ili 28 časova nedeljno, plus dodatni “klub za domaći zadatak” posle škole
 • Nedeljni poludnevni izleti do gradova van Bury St Edmunds-a, kao što su Cambridge [Kembridž] ili Ipswich [Ipsvič] (ovo su dodatni obilasci mestima u blizini St.Edmunds-a, koja su već deo nastavnog programa)
 • Celodnevni izlet subotom, od čega je jedna subota rezervisana za London
 • Dve zabavne večeri u toku nedelje u prisustvu nastavnika
 • Sportske aktivnosti svake nedelje u modernom lokalnom rekreativnom centru
 • Tri obroka dnevno (upakovani ručak od ponedeljka do subote)
 • Izdavanje sertifikata na kraju kursa
 • Besplatan wi-fi u školi
 • Učenici koji tokom ove dve nedelje pokažu dovoljnu veštinu korišćenja engleskog jezika imaće priliku da polažu Cambridge FCE ispit (dodatno se plaća)

U cenu su takođe uračunati:

 • Povratna avio karta Bgd-London-Bgd i svi transferi
 • Troškovi britanske vize kao i o n -line popunjavanje i prevod dokumentacije
 • Putno osiguranje

U popodnevnim i večernjim časovima za ovu cenu Vaše dete ima izbor sledećihaktivnosti na engleskom:

 • sport
 • drama
 • umetnost i rukotvorine
 • časovi kuvanja

Profesori engleskog jezika su sa Vašom decom i u toku vannastavnih aktivnosti!

NAPOMENE:

 • Celokupan iznos od 2000 evra se uplaćuje 3 nedelje pred put
 • Depozit od 350 evra se plaća kako bi se za Vaše dete rezervisalo mesto. Napominjemo da se uplate depozita i sve ostale uplate vrse iskljucivo u prostorijama skole T&T, Nicifora Ninkovica 7. Ugovori se potpisuju samo sa vlasnikom skole T&T, Aleksandrom Markovic i / ili Prof. Anom Jakic-Wilford, vlasnikom London-Bridge-a. 

Primer rasporeda časova i sadržaja radne nedelje možete pogledati iz dokumenta priloženog u na stranici Download.