REZULTATI TAKMIČENJA – HMC (za školsku 2018/2019 godinu)

Sa velikim zadovoljstvom obaveštavamo roditelje i učenike da su pune stipendije (Full Scholarships, u trajanju od dve školske godine) dobili učenici:

 1. 1. Mateja Glisić, I Beogradska gimnazija (FS)
 2. Tara Čolić, Rudjer Boskovic (FS)
 3. Filip Popović, Karlovačka gimnazija (FS)
 4. Danica Stosić, Svetozar Marković Nis (FS)
 5. Una Kozić, Filološka gimnazija, Beograd (FS)

Reduced Fee Scholarships (mogućnost prijave za dvogodišnje stipendije sa delimičnim učešćem roditelja u troškovima) dobili su:

 1. Anica Panić, Srednja škola Svilajnac
 2. Filip Novaković, III Beogradska gimnazija
 3. Anja Brkić, XII Beogradska gimnazija
 4. Vida Stanić, British Int. School Beograd
 5. Katarina Trninić, J.J. Zmaj, Novi Sad
 6. Nikola Petrović, III Beogradska gimnazija

Svim učenicima od srca čestitamo!

Aleksandra Marković, Ana i Richard Wilford

Važno: Rezultate Assista još uvek čekamo!

Rezultati testa engleskog jezika

Sa zadovoljstvom vas obaveštavamo da je ove godine više od 70% kandidata koji su se prijavili za takmičenje uspešno prošlo u drugi (i poslednji) krug takmičenja koje će se odrzati tokom vikenda 20 i 21. januara 2018.

U prilogu je lista kandidata sa osvojenim poenima. Učenici koji su osvojili šezdeset i više poena (od ukupno 100) ovim se plasiraju u drugi krug. Obaveštenje o dokumentima koja su potrebna za učešće u drugom krugu dobićete na svojim e-mail adresama koje ste koristili kada ste se prijavljivali za takmčenje. Molimo vas da ne koristite telefonske aplikacije za slanje i primanje mailova s obzirom da se pokazalo da često nije dovoljno pouzdano sredstvo komunikacije.

Učenicima koji se nisu plasirali dalje, savetujemo da na osnovu osvojenih poena u svakoj pojedinačnoj oblasti obrate paznju i da ovo iskustvo iskoriste da jos bolje usavrše svoje znanje engleskog jezika. (Ukoliko ima učenika koji će u septembru 2018. i dalje imati manje od 16,5 godina, imaju mogućnost da se ponovo prijave na konkurs sledeće godine).

U ime organizacije HMC i Assist jos jednom zahvaljujem svima na učesću.

S poštovanjem,

Aleksandra Markovic

Koordinator HMC/Assist projekata za Srbiju

 

Rezultate testa možete preuzeti u PDF ili Excel formatu:

Results-HMC Projects English RSPretest for 2018 (PDF)

Results-HMC Projects English RSPretest for 2018 (Excel)

 

Nove slike i TV prilog

U sekciji “Multimedia” postavljena je nova galerija slika – na njima možete videti kako se Aleksa Mirković, učenik Treće beogradske gimnazije koji je dobio Assist stipendiju za 2017/2018 godinu, proveo u letnjoj školi.

Pored slika, postavljen je i novi prilog – gostovanje Aleksandre Marković, osnivača obrazovnog centra T&T u emisiji “Pravac”, 9. novembra 2017. godine.

Novi sajt je počeo sa radom

Dragi posetioci, od danas je sa radom počeo novi sajt. U potpunosti smo promenili dizajn i nadamo se da Vam se novo rešenje dopada. Od danas, sve važne informacije i vesti o aktuelnim dešavanjima ćete moći da pročitate u sekciji Obaveštenja. Sekcije Stipendije i Letnja škola sadrže informacije potrebne za prijavu za neki od ovih programa. U sekciji Download možete pronaći sve materijale koji su neophodni za prijavu, kao i brošure naših partnera.